Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου στην ημερίδα με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική και το ρόλο της χώρας μας στο γεωπολιτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, διοργανώθηκε από τη Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας του Κιλκίς και σε αυτή συμμετείχαν ακόμη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Επίτροπος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Απόστρατος Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Δημήτριος Τσαϊλάς.
Ο Σερραίος βουλευτής αρχικά ξεκαθάρισε πως «οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον αδελφό ρωσικό λαό, με τον οποίο μας συνδέουν ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί αιώνων». Επισήμανε, όμως, ότι «βρισκόμαστε απέναντι σε μία ρωσική ηγεσία που θέλει να κάνει το διεθνές δίκαιο κουρελόχαρτο».

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ευρώπης απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε πως η ευρωπαϊκή ηγεσία αντέδρασε ενωμένη και χωρίς καθυστέρηση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει απερίφραστα αυτή την πολιτική. Προσέθεσε ακόμη πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτό το “momentum”, χτίζοντας ένα τείχος δημοκρατίας απέναντι στον αναθεωρητισμό».

Ο βουλευτής τόνισε πως τα τελευταία τρία χρόνια η γεωπολιτική αξία της χώρας μας έχει αναβαθμιστεί, σημειώνοντας πως «Η Ελλάδα σήμερα, με τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει, με κορωνίδα την ελληνογαλλική αλλά και την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, δείχνει ότι είναι ένας ουσιαστικός πόλος σταθερότητας και πάροχος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Χατζηβασιλείου κλείνοντας, υπογράμμισε: “Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπως την οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και είμαστε υπερήφανοι που η παράταξη μας, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας”.