Ομόφωνα οι Ευρωπαίοι βουλευτές εξέλεξαν Πρόεδρο της Υποεπιτροπής για την Αναπηρία και τις Διακρίσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Έλληνα συνάδελφό τους Τάσο Χατζηβασιλείου. Η συγκεκριμένη επιτροπή λειτουργεί στο πλαίσιο και υπό την εποπτεία της Επιτροπής Ισότητας του Συμβουλίου, της οποίας είναι μέλος ο κ. Χατζηβασιλείου.

Ο Σερραίος βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ αυτές τις ημέρες βρέθηκε στο Στρασβούργο για την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου, εκπροσωπώντας τη Βουλή, συμμετείχε στις συζητήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενέργεια, καθώς και τη λειτουργία του κράτους δικαίου, ζητήματα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τον μεγαλύτερο διακρατικό Οργανισμό της ηπείρου μας, με 46 κράτη μέλη, με συνολικό πληθυσμό σχεδόν 700.000.000. Με έδρα το Στρασβούργο της Γαλλίας, το Συμβούλιο αποτελεί τον κατεξοχήν υπερασπιστή των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου στην Ευρώπη. Η διάκριση για τον Σερραίο βουλευτή και η ομόφωνη εκλογή του από βουλευτές άλλων χωρών επισφραγίζει τη δουλειά του στον οργανισμό, από το 2019.