Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του οργανισμού Kids Save Lives για τη Βασική Υποστήριξη της Ζωής.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, που διεξήχθη διαδικτυακά, παρουσιάστηκαν με λεπτομέρεια τρόποι με τους οποίους μπορεί να σωθεί μία ζωή σε προνοσοκομειακό στάδιο. Αναλύθηκαν διαφορετικά σενάρια κινδύνου, καθώς και η αντιμετώπιση για το καθένα από αυτά. Στο σεμινάριο συμμετείχε και ο ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού Kids Save Lives, Αναστάσης Στεφανάκης.

Παρουσιάστηκε ακόμη ο Εθνικός Χάρτης Απινιδωτών, μία λεπτομερής καταγραφή όλων των διαθέσιμων απινιδωτών στην ελληνική επικράτεια. Ο Προβατάς Σερρών είναι από τα λίγα χωριά της Ελλάδας που διαθέτουν το δικό τους αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Το επόμενο σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί διά ζώσης στον Προβατά Σερρών το επόμενο διάστημα, θα περιλαμβάνει συμπληρωματική θεωρητική κατάρτιση, καθώς και επίδειξη από τους ειδικούς για το πώς μπορεί να σωθεί μία ζωή σε προνοσοκομειακό στάδιο.

Σημειώνεται ότι η δράση διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου, ο οποίος κατάγεται από τον Προβατά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προβατά, την Κοινότητα Προβατά και το Σύλλογο Γυναικών Προβατά.