Τη βάση της Σούδας επισκέφθηκαν οι τρεις βουλευτές του αμερικανικού Κογκρέσου, μέλη των επιτροπών Άμυνας και Εξοπλιστικών Tony Gonzales, Salud Carbajal και Rick Larsen με τη συνοδεία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Aρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στη συνέχεια, την αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου υποδέχθηκε στο σπίτι της στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που συγκροτήθηκε για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ. Παρόντες στην οικία της κ. Μπακογιάννη ήταν οι βουλευτές Τάσος Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Καιρίδης και Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβυς των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ο ιδιαίτερος στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας, οι εξελίξεις στο ΝΑΤΟ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και, φυσικά, η επαμφοτερίζουσα τουρκική στάση, καθώς και η ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ σε θέματα πέραν των ενεργειακών και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.