Συνάντηση με τον κ. Claude Wiseler, βουλευτή του κοινοβουλίου του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του κόμματος CSV και την κ. Isabel Wiseler – Lima, ευρωβουλευτή, συντονίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχε σήμερα ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας– Λουξεμβούργου κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι η εισβολή της Ρωσίας θέτει υπό αμφισβήτηση θεμελιώδεις έννοιες του διεθνούς δικαίου. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα καταδίκασε εξαρχής απερίφραστα την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και εξέφρασε την διάθεση της κυβέρνησης να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τα κράτη-μέλη της πρώτης γραμμής. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, σημειώνοντας ότι ήδη πολλοί εξ’ αυτών, ανήλικοι, παρακολουθούν μαθήματα σε ελληνικά σχολεία.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ευχαρίστησε τον κ. Wiseler και την κ. Wiseler – Lima για τη συνεργασία τους στη διαχείριση της μετανάστευσης. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Σερραίος βουλευτής ανέφερε ότι, μετά τη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών,  η Τουρκία πρέπει να δείξει εμπράκτως την πρόθεσή της για καλό κλίμα.

Τέλος, και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ικανοποίησή τους για τις μακροπρόθεσμες σχέσεις, τις κοινές αξίες και αρχές που μοιράζονται οι δυο χώρες ως εταίροι της ΕΕ και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και εξέφρασαν την ελπίδα τους να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη στενή συνεργασία τους σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.