Στο αμερικανικό Κογκρέσο βρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον για την 3η Διάσκεψη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, που οργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Σερραίος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντήσει ορισμένα από τα μέλη του Hellenic Caucus, μίας ομάδας 90 μελών που αποτελείται από ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες βουλευτές. «Αυτή η δύναμη των ελληνικής καταγωγής βουλευτών στο Κογκρέσο είναι η πιο σημαντική μαγιά που έχει να επιδείξει ο ελληνισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβασιλείου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Χατζηβασιλείου συνομίλησε με τους βουλευτές για την ισχυρή σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και την ανάγκη προστασίας της εκεί ελληνικής ομογένειας: «Ανανεώσαμε για άλλη μία φορά τους δεσμούς μας και ενημερώσαμε τους βουλευτές για τις εξελίξεις στη γειτονιά μας, έτσι ώστε εκείνοι να μπορούν να μας υποστηρίζουν κάθε φορά που χρειάζεται», ανέφερε ο βουλευτής.

 

Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου παρουσίασε εκτενώς τις ελληνικές θέσεις σε θέματα διεθνούς δικαίου και πήρε μέρος στην ανάλυση των επενδυτικών δυνατοτήτων που προσφέρει σήμερα η ελληνική οικονομία.