Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, για να μιλήσει στην 3η Διάσκεψη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας. Από την Ελλάδα, επίσης ομιλητές είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και οι βουλευτές Δημήτρης Καιρίδης και Γιώργος Κουμουτσάκος.
Με κεντρικό άξονα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προσωπικότητες της πολιτικής και του πανεπιστημιακού χώρου, από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, θα αναλύσουν σειρά θεμάτων, όπως την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και ΗΠΑ και την ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συμμετοχή του κ. Χατζηβασιλείου γίνεται στο πλαίσιο της ιδιότητάς του ως μέλους στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ
.