Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, συζητώντας με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την εξέλιξη της κρίσης στην Ουκρανία, την ακρίβεια και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

Αρχικά, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πως η κατάσταση στην Ουκρανία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες του αναφορικά με το ενδεχόμενο της ρωσικής εισβολής. «Δεν υπάρχουν ικανές αφορμές για να δικαιολογήσουν την εισβολή στη διεθνή κοινότητα, έστω σχηματικές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κάθε πιθανή αρνητική εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη πίεση στο ενεργειακό πεδίο, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει plan b για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες προστασίας της τροφοδοσίας» περιγράφοντας λεπτομερώς τους σχεδιασμούς του κυβερνητικού επιτελείου για την επάρκεια σε αέριο.

 

Ο Σερραίος βουλευτής αναφέρθηκε ακόμη στη δικαιολογημένη, όπως τη χαρακτήρισε, δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια, τονίζοντας τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει «μία παγκόσμια κρίση, που δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αλώβητη και τη χώρα μας». Ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πώς «με συναίσθηση, η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας με στοχευμένα μέτρα, με έμφαση σε αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Μεριμνά για όλους, χωρίς να ρισκάρει τη δημοσιονομική σταθερότητα».

 

Τέλος, ο κ.Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στην ανεύθυνη, όπως τη χαρακτήρισε, στάση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες».  «Μία συνταγή είχε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη του: λεφτά και προσλήψεις. Να μας πουν από τον ΣΥΡΙΖΑ από πού θα βρουν τα χρήματα για να προσφέρουν τις παροχές που ακατάσχετα υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας», κατέληξε ο βουλευτής.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wjTzHME2ijU&feature=youtu.be