Μέλος της διακομματικής αντιπροσωπείας που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ ορίστηκε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχει ο κ. Χατζηβασιλείου και άλλοι βουλευτές και πρώην Υπουργοί Εξωτερικών (Ντόρα Μπακογιάννη, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Κατρούγκαλος), θα μετέχει σε εργασίες με τις αντίστοιχες ομάδες της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, της Κνεσέτ του Ισραήλ και της Γερουσίας των ΗΠΑ. Σκοπός θα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας και σε θέματα πέραν των ενεργειακών και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η κοινοβουλευτική διάσταση της συνεργασίας του γνωστού σχήματος 3+1, δηλαδή της τετραμερούς συνεργασίας των ανωτέρω χωρών, θεσμοθετείται έπειτα από σχετικό έγγραφο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τη Βουλή. Οι 4 χώρες είναι αποφασισμένες να οικοδομήσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης στη βάση των κοινών αρχών και συμφερόντων τους και οι 6 βουλευτές θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.