Για έναν αναπτυξιακό νόμο που κάνει πράξη τη δίκαιη ανάπτυξη και αποτυπώνει το όραμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για προοπτική και σταθερές θέσεις εργασίας, έκανε λόγο ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου από το βήμα της Βουλής, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Αρχικά, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα 31/1/2022 μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και του Προεδρείου της Βουλής: «Στη Δημοκρατία, ο σεβασμός των τύπων είναι ουσία. Είναι θλιβερή εικόνα βουλευτή να παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», υπογράμμισε ο βουλευτής: «Πρέπει να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού τις αρχές του κοινοβουλευτισμού. Το αβγό του φιδιού παραμονεύει και η κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια για νέους διχασμούς». Επέκρινε, επίσης, την ουδετερότητα του ΚΙΝΑΛ στο θέμα. Χαρακτήρισε τη στάση του επαμφοτερίζουσα, καλώντας τους βουλευτές του να αποφασίσουν πού θέλουν να πάει η παράταξή τους και σε ποια κατεύθυνση θέλουν να πάει η χώρα: «Η κοινωνία έχει ανάγκη από ξεκάθαρες θέσεις. Εδώ χρειαζόμαστε μεγάλα ΝΑΙ και γενναία ΟΧΙ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, ο βουλευτής Σερρών τόνισε πως το 97% των επενδυτικών σχεδίων αφορούν την ελληνική περιφέρεια, καθώς ο νέος περιφερειακός χάρτης ενισχύσεων έχει ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά: «Για πρώτη φορά στα χρονικά, η περιφέρεια γίνεται φιλόξενος επενδυτικός προορισμός». Ακόμη, υπογράμμισε πως ο νέος νόμος συμπίπτει χρονικά με τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ. Ο κ.Χατζηβασιλείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας πως το παρόν νομοσχέδιο έχει ως στόχο να τις καταστήσει ισχυρότερες και ανταγωνιστικότερες, εφάμιλλες των αντίστοιχων ευρωπαϊκών. Ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε πως η κυβέρνηση βλέπει στο πρόσωπο του επιχειρηματία που καθημερινά αγωνίζεται έναν εταίρο, με τον οποίο μοιράζονται κοινό όραμα. «Σήμερα νομοθετούμε σταθερούς κύκλους προκηρύξεων, χωρίς παρατάσεις, για να μπορούν όλοι να σχεδιάσουν τις πρωτοβουλίες τους και να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Χωρίς πίεση και εκπλήξεις, χωρίς θολές διαδικασίες και ψιλά γράμματα», τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου. Δεν παρέλειψε να απαντήσει και στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι επί Νέας Δημοκρατίας έχουν εγκριθεί 3 φορές περισσότερα επενδυτικά σχέδια σε σχέση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πως ο αναπτυξιακός νόμος έρχεται να οικοδομήσει ένα σύγχρονο ελληνικό brand name, ενσωματώνοντας τις τεχνολογίες του 21ου αιώνα και ανοίγοντας την πόρτα στο μέλλον.

https://www.youtube.com/watch?v=rAx9ycmF8X8&t=1s