Για μία πρόταση δυσπιστίας που απευθύνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε  με καθαρά επικοινωνιακό στόχο, έκανε λόγο ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου από το βήμα της Βουλής.

 

Αρχικά, ο κ. Χατζηβασιλείου, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Βλέπετε ότι χάνετε σε απήχηση, ότι οι πολίτες σας γυρίζουν την πλάτη, ψάχνετε σανίδα σωτηρίας. Αλλά μάλλον κάνετε ένα άλμα στο κενό». Ακόμη, ο Σερραίος βουλευτής τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία δύσκολη στιγμή για τους πολίτες, αντί να ασκήσει εποικοδομητική κριτική, καταφεύγει σε επικοινωνιακά τρικ, προσπαθώντας να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους του ότι παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου, αναφερόμενος στις αστοχίες που έγιναν στη διαχείριση της κακοκαιρίας, έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που αναλαμβάνει τις ευθύνες της: «Εμείς δε λέμε όλα τα έκανα σωστά. Δε λέμε «ψάχνω να βρω μεγάλα λάθη και δε βρίσκω», ούτε σκηνοθετούμε συσκέψεις για το θεαθήναι μετά από μία ανείπωτη τραγωδία. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κοροϊδεύει τους πολίτες, ούτε διστάζει να παραδεχθεί λάθη και να τα διορθώσει. Αντιλαμβάνεται αδυναμίες δεκαετιών και καθημερινά και τις ανατρέπει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

 

Ο κ.Χατζηβασιλείου στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τονίζοντας τις σοβαρές βελτιώσεις που έγιναν στο Ε.Σ.Υ και την επιτυχία από την οποία στέφθηκε η εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία». Κατέκρινε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τονίζοντας: «Καταψηφίσατε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς και τους άνω των 60, τα αυστηρά πρόστιμα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο».

 

Ακόμη, ο κ. Χατζηβασιλείου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική: «Συνάψαμε σημαντικές αμυντικές συμφωνίες ως ανάχωμα στον τουρκικό αναθεωρητισμό, με κορυφαία την ελληνογαλλική. Και εσείς τι κάνατε; Βρεθήκατε πάλι απέναντι, οχυρωμένοι πίσω από  εμμονές και ιδεοληψίες. Κρίμα για την πατρίδα! Κρίμα για τον ελληνικό λαό που στέκεται παραδοσιακά πάντα ενωμένος απέναντι σε όποιον αμφισβητεί την εθνική του κυριαρχία».

 

Τέλος, ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αναγκαίες τομές, για να οικοδομήσει την Ελλάδα του αύριο, με τη στήριξη της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WDZHbv2wDlg