Στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1 με τη Βάλια Πετούρη συμμετείχε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2022 ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Στα πλαίσια της εκπομπής, ο Σερραίος βουλευτής είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων αναφορικά τόσο με τη διαχείριση της κακοκαιρίας όσο και με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πως η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα ήταν πρωτοφανής και πως από τη μεριά της κυβέρνησης έγιναν λάθη και παραλείψεις. Στη συνέχεια, ο Σερραίος βουλευτής στάθηκε στο ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί παραδέχτηκαν τα λάθη τους και ζήτησαν συγγνώμη, υπογραμμίζοντας πως αυτή η συμπεριφορά διαφοροποιεί ξεκάθαρα την κυβέρνηση της ΝΔ από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φοβάται να παραδεχτεί αστοχίες και αρρυθμίες και δεν καθυστερεί να τις διορθώσει», συνέχισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Στη συνέχεια, ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε την ευθύνη της Αττικής Οδού σε ό,τι αφορά την ταλαιπωρία των πολιτών: «Ένας αυτοκινητόδρομος με ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει την υποχρέωση να διατηρεί ανοιχτό το οδόστρωμα και αυτό είναι κάτι παγκοσμίως γνωστό, δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Άρα λοιπόν η Αττική Οδός οφείλει να πληρώσει το συμφωνηθέν ποσό των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα και μάλιστα όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση ζήτησε αυτό να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επομένως περιμένουμε συγκεκριμένα στοιχεία από τον διαχειριστή του δρόμου», δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συζητείται στη Βουλή, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας κατέφυγε σε αυτήν την κίνηση, απευθυνόμενος στο εσωκομματικό του ακροατήριο, διότι βρίσκεται σε πολιτικά και στρατηγικά αδιέξοδα

Τέλος σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ, ο Σερραίος βουλευτής δήλωσε πως η στάση του κόμματος συνιστά ένα πρωτοφανές οξύμωρο: «Τα στελέχη του πρέπει να αποφασίσουν προς τα πού θέλουν να πάει το κόμμα τους και κυρίως προς ποια κατεύθυνση θέλουν να πάει η χώρα», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YfcoL1ZARlY