Την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ζήτησε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου με επιστολή του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό κ. Ευάγγελο  Τουρνά και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

 

Αρχικά, ο βουλευτής τόνισε πως, σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, η κλιματική αλλαγή θα θέσει σε κίνδυνο τη χλωρίδα και την πανίδα ολόκληρης της χώρας και θα πλήξει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό πλούτο μέσα στα επόμενα χρόνια. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, προσέθεσε ο κ. Χατζηβασιλείου, η λήψη μέτρων για την προστασία του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος είναι αναγκαία και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. «Με αυτά τα δεδομένα, είναι απαραίτητη η ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Π.Ε. Σερρών, προς όφελος των συμπολιτών μου», τόνισε στη συνέχεια ο Σερραίος βουλευτής και παρέθεσε τις προτάσεις του, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, με ταυτόχρονη αύξηση της οργανικής δύναμης, και την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σιδηροκάστρου, Νιγρίτας και Ροδολίβους σε Σταθμούς ή Υπηρεσίες.

 

Ακόμη, ο κ. Χατζηβασιλείου ζήτησε με την επιστολή του την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Εθνικών Οδών, στον κόμβο των Νέων Κερδυλιών, στην Εγνατία Οδό καθώς υπογράμμισε πως «τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών και κυρίως στο νότιο τμήμα, λόγω της αναπτυσσόμενης τουριστικής αγοράς στη γύρω περιοχή».

 

«Η Π.Ε. Σερρών αποτελεί έναν μεγάλο γεωγραφικά χώρο ευθύνης, με μεγάλες αποστάσεις και πολλούς οικισμούς. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών υποδομών θα αυξήσει το αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους και συμβάλει στην απρόσκοπτη ανάπτυξη του τόπου μας», κατέληξε ο βουλευτής.

 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής-> Επιστολή Τάσου Χατζηβασιλείου