Στην τελετή υποδοχής των μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας βρέθηκε σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2022, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου.

 

Αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία της αγοράς των συγκεκριμένων αεροσκαφών για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε: «Η Πολεμική Αεροπορία σήμερα «αλλάζει πίστα» με αυτά τα αεροσκάφη, και μάλιστα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα Rafale που θα παραδοθούν και τα εκσυγχρονισμένα F16 Viper, η χώρα θωρακίζεται περισσότερο και αυξάνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα».

 

Ακόμη, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτών των αεροσκαφών, λέγοντας ότι έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια. «Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να επιχειρούν σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζονται στάση για ανεφοδιασμό», υπογράμμισε ο Σερραίος βουλευτής.

 

Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι για την Ελλάδα «η άμυνα είναι βραχίονας της διπλωματίας». Ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας στέλνει σαφές μήνυμα: «Η απόκτηση των Rafale από την Ελλάδα δίνει εγγύηση να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα χρήσης τους. Δείχνει, όμως, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατεύσει το εθνικό μας συμφέρον», κατέληξε ο βουλευτής.

https://www.youtube.com/watch?v=lvM4z57j-eo&t=5s