Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, συζητώντας με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid 19.
Αρχικά, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πως με δεδομένη τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η δυναμική στρατηγική της κυβέρνησης θα αναπροσαρμοστεί έτσι ώστε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. «Η εξίσωση είναι πολυπαραγοντική και δεν υπάρχει εγχειρίδιο οδηγιών, ωστόσο ακούμε με προσοχή τις εισηγήσεις των ειδικών και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθεί η δημόσια υγεία αλλά και η κοινωνική συνοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Ακόμη, υπογράμμισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής ορθή και
για αυτό η Ελλάδα έχει αποκτήσει προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ως προς την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον». Σε ό,τι αφορά την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πως «υπάρχει μεν πίεση, αλλά το Σύστημα δεν βρίσκεται σε κόκκινη κατάσταση και αυτό οφείλεται στο ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει ηπιότερα συμπτώματα και χαμηλότερη νοσηρότητα».
Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανεύθυνη, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «έλλειψη συγκεκριμέων προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και στηλιτεύοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις αυστηρές ποινές στους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο: «Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε συγκεκριμένα μέτρα. Μόνο κραυγές και λαϊκισμό. Ας απαντήσουν ευθέως. Τι προτείνουν π.χ. για την εστίαση; Εκείνοι που καταψήφισαν την υποχρεωτικότητα και τις αυστηρές ποινές στους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σερραίος βουλευτής.