Για έναν προϋπολογισμό που αποτυπώνει την αποτελεσματική διαχείριση των έκτακτων συνθηκών και δημιουργεί προοπτικές εξόδου από αυτές, έκανε λόγο ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής Σερρών τόνισε πως ο Προϋπολογισμός 2022 μειώνει φόρους, χωρίς όμως να μειώνει κοινωνικές δαπάνες, που αυξάνονται, σε σχέση με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στη στήριξη της κυβέρνησης προς τους ευάλωτους πολίτες, με μέτρα όπως η χορήγηση διπλού ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με έως και 900 ευρώ περισσότερα για τους δικαιούχους αλλά και τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην αύξηση του ενεργειακού κόστους λόγω παγκόσμιας κρίσης. Ο κ. Χατζηβασιλείου έκανε ειδική αναφορά στα μέτρα στήριξης των αγροτών με λιγότερους φόρους, μειωμένο ΦΠΑ στις ζωοτροφές, ελάφρυνση στο αγροτικό πετρέλαιο και αναστολή των οφειλών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας από τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεσαίας τάσης. Τόνισε δε ότι φέτος έχουν διατεθεί 318 εκατομμύρια με ενισχύσεις Covid, de minimis και επιστρεπτέες προκαταβολές. «Η Νέα Δημοκρατία παραμένει επικεντρωμένη στη μείωση φόρων, την προστασία των αδυνάμων, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της δικαιοσύνης και την προσέλκυση επενδύσεων, την ανόρθωση της μεσαίας τάξης που ρήμαξε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει ότι στηρίζει τους αδύναμους, ενισχύει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Αυτό φάνηκε στην ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου του 2021, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση της δεκαετίας, καθώς και στις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα. Ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει θετικές προοπτικές για την οικονομία, αυξάνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα, πρωτοπορώντας στη ψηφιοποίηση του δημοσίου. «Οι εξαγωγές σημειώνουν ρεκόρ και μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις επιλέγουν την Ελλάδα για τη σταθερότητα και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της. Το brand name της Ελλάδας γίνεται ξανά ισχυρό», τόνισε.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Χατζηβασιλείου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει ψηφοθηρικά το μάτι στην πόλωση και τον κοινωνικό διχασμό, σε βάρος της υγείας των πολιτών. «Ανέχεστε, για να μην πω ότι υποδαυλίζετε, την παράνοια του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Τώρα, με περίσσιο θράσος, εργαλειοποιείτε την επιστήμη και τους επιστήμονες. Εκθρέφετε φαινόμενα τύπου Κουρουμπλή που τροφοδοτούν το διχασμό και καταστάσεις που όλοι – πιστεύω – θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Η χώρα δεν αντέχει άλλες μελανές σελίδες. Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Να συνειδητοποιήσετε το χρέος απέναντι στη χώρα», τόνισε ο βουλευτής Σερρών, ενώ θύμισε ότι, κόντρα σε όσα λέει η αντιπολίτευση, τα κονδύλια για την υγεία θα είναι αυξημένα στο 6,3% του Α.Ε.Π το 2022.