Στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ΔΙΠΑΕ και της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών στοχεύει η νέα πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου για την ίδρυση και λειτουργία σχολείου επιμόρφωσης για τους Σερραίους επιχειρηματίες του τουρισμού. 
Ο κ. Χατζηβασιλείου τις προηγούμενες ημέρες συζήτησε την πρόταση με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας Καθηγητή Αθανάσιο Καΐση, ο οποίος και την αποδέχθηκε.  Έτσι, σήμερα Δευτέρα, συζητήθηκε το επιμέρους πλαίσιο με τον Καθηγητή Νίκο Γιοβάνη, μέλος  της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, και τον Αθανάσιο Μαλλιαρά, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών.  

Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατάρτιση στοχευμένου προγράμματος επιμόρφωσης που θα απευθύνεται στους Σερραίους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την τουριστική αγορά. Σκοπός είναι να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της ΠΕ Σερρών. Ο κ. Χατζηβασιλείου ευχαρίστησε τόσο την Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ όσο και του Επιμελητηρίου Σερρών για την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την στενή συνεργασία τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.