Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου για την ολιστική προσέγγιση του δημογραφικού από την κυβέρνηση και την πρόθεσή της να βάλει ψηλά στην ατζέντα το σοβαρό ζήτημα του μειωμένου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τις τρίτεκνες οικογένειες. Ο βουλευτής Σερρών τόνισε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα βοηθήσει αισθητά την καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών και θα αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο στήριξης της αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στην απάντησή της η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ενίσχυση των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών, με σημαντικά προγράμματα (όπως η Ψηφιακή Μέριμνα και οι Νταντάδες της Γειτονιάς) και νομοθετικές παρεμβάσεις που προάγουν την ισότητα μεταξύ των γονέων και στηρίζουν την οικογένεια. Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα του μειωμένου εισιτηρίου για τις τρίτεκνες οικογένειες βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του, καθώς και για την ευαισθησία με την οποία διαχειρίζεται το δύσκολο θέμα του δημογραφικού. Μάλιστα,  ευχαρίστησε και τις χιλιάδες επιχειρήσεις στις Σέρρες και σε ολόκληρη την Ελλάδα, που από μόνες τους προσφέρουν ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. “Αυτή η κίνηση των επιχειρήσεων αποτελεί ένα υγιές δείγμα ότι η ελληνική κοινωνία με τρόπο αυτόματο και πηγαίο στηρίζει την ελληνική οικογένεια”, κατέληξε ο Σερραίος βουλευτής. Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Χατζηβασιλείου συνεργάζεται σταθερά με τον Σύλλογο Τριτέκνων ΠΕ Σερρών «Ελπίδα» και τον Πρόεδρό του Νικόλαο Παπανίκο.