Ομόφωνα εξελέγη ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου Εισηγητής στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα ζητήματα νεολαίας. Ο βουλευτής κατέθεσε χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων ολοκληρωμένη πρόταση για τη θεσμοθέτηση εταιρικής σχέσης μεταξύ του Οργανισμού και των οργανώσεων νεολαίας από όλη την Ευρώπη.

«Η θέσπιση του συγκεκριμένου καθεστώτος θα επιτρέψει την πιο ενεργή συμμετοχή των οργανώσεων των νέων στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού και θα ενισχύσει τον ρόλο τους στην διαδικασία λήψης αποφάσεων», τόνισε κατά την ομιλία του ο Σερραίος βουλευτής.

«Οι νέοι αποτελούν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού και πρέπει να έχουν λόγο για τα θέματα που τους αφορούν. Δυστυχώς, η νεολαία υποεκπροσωπείται σε όλες τις πολιτικές διαδικασίες, λόγω διαφόρων εμποδίων, και αποξενώνεται ολοένα και περισσότερο από την πολιτική. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να φέρουμε τους νέους πιο κοντά στους θεσμούς της Ευρώπης, πιο κοντά στην δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβασιλείου.