Κατόπιν την έντονης ανησυχίας που έχει προκαλέσει στους Σερραίους ορυζοπαραγωγούς η πιθανότητα να εξαιρεθεί η καλλιέργεια ρυζιού από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023 – 2027, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου συζήτησε για το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να μην εξαιρεθεί το ρύζι από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, καθώς μια τέτοια εξαίρεση θα συνιστούσε αδικία για τους χιλιάδες αγρότες της Π.Ε Σερρών που εδώ και δεκαετίες παράγουν ρύζι άριστης ποιότητας και στηρίζουν τις επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας της περιοχής μας.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε στον κ. Χατζηβασιλείου ότι η ηγεσία του Υπουργείου γνωρίζει το πρόβλημα και τον διαβεβαίωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να δοθεί λύση. Ο κ. Χατζηβασιλείου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπαγινέτα για την καλή δουλειά και την προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο, για να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παραγωγών.