Στην Βουδαπέστη για την συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκε την Τετάρτη ο βουλευτής Σερρών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο βουλευτής παρενέβη κατά την συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στην Λιβύη και ανέφερε την ανάγκη για άμεση παύση των εχθροπραξιών και της βίας, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε ομαλές και δημοκρατικές εκλογές.

Ο κ. Χατζηβασιλείου κατέκρινε την στάση της Τουρκίας που δεν τηρεί τα όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, για διακοπή της παράνομης αποστολής μισθοφόρων και στρατιωτικού υλικού, λέγοντας ότι η Άγκυρα υποδαυλίζει την κρίση, με αρνητικά αποτελέσματα για την Λιβύη και τους γείτονές της.

Ειδική αναφορά έκανε στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, που ήταν το αποτέλεσμα της απαράδεκτης επιρροής τρίτων χωρών στην Λιβύη.

«Πρέπει να επιμείνουμε στην παύση της βίας, τις δημοκρατικές εκλογές και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η σταθεροποίηση και η ασφάλεια της περιοχής είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Η εγγύηση της Ευρώπης και η πρωτοβουλία της για την επίλυση των συγκρούσεων δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Λιβύης αλλά και ολόκληρης της περιοχής», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Να σημειωθεί ότι στη διακομματική αποστολή της Βουλής στη Βουδαπέστη συμμετέχουν από το ΚΙΝΑΛ ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.