Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ολλανδή Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Esther De Lange . Λιουμπλιάνα, Τρίτη 05 Οκτωβρίου 2021. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύει ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου στην Λιουμπλιάνα, όπου λαμβάνουν χώρα η σύνοδος κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η άτυπη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η σύνοδος κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, που αφορά την στρατηγική σημασία των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.
 
Ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε ότι 18 χρόνια μετά τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, που για πρώτη φορά άνοιξε την ευρωπαϊκή πόρτα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, έχει έρθει η ώρα να αναληφθούν ξεκάθαρες δεσμεύσεις όσον αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς ο χρόνος πιέζει και αν η ΕΕ είναι απούσα από την περιοχή, άλλοι θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό.
 
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Antonio Lopez Isturiz, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα στρατηγικής του κόμματος, καθώς και με την Ολλανδή Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Esther de Lange, με την οποία συνομίλησαν για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης και το μέλλον του Συμφώνου Σταθερότητας. Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο βουλευτής Σερρών κ. Χατζηβασιλείου.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γ.Γ. του Ε.Λ.Κ. Antonio López-Istúriz . Λιουμπλιάνα, Τρίτη 05 Οκτωβρίου 2021. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)