Στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, στην αρένα της Βαλένθια, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου βρέθηκε για να στηρίξει το αδελφό κόμμα και τον ηγέτη του Πάμπλο Κασάδο απέναντι στον «λαϊκισμό της άκρας Αριστεράς». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εθνικές εκλογές του 2019, όταν ο ελληνικός λαός επέλεξε την «πραγματική αλλαγή» και έδωσε στην Νέα Δημοκρατία όχι μόνο την αυτοδυναμία αλλά και την πολιτική κυριαρχία.

«Είμαι εδώ για να σας μεταφέρω το μήνυμα πως αυτό είναι εφικτό. Οι λαϊκιστές της άκρας Aριστεράς, οι αντίστοιχοι των δικών σας Podemos, ηττήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές από το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα. Όταν αναλάβετε εσείς την εξουσία, είμαι βέβαιος πως θα έχετε κι εσείς το ίδιο όραμα με εμάς. Ένα όραμα όχι μόνο για μια προοδευτική Ισπανία, αλλά ένα όραμα για μια προοδευτική Ευρώπη. Μία Ευρώπη που προστατεύει τα σύνορά της. Μία Ευρώπη που θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της την άμυνα. Μια Ευρώπη που διασφαλίζει ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις ζωές όλων των Ευρωπαίων, για να μειώσουν τις εισοδηματικές ανισότητες και θα διασφαλίσουν πως όλοι μας προσβλέπουμε σε ένα κοινό μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επιμονή στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, που παρά την πανδημία, το μεταναστευτικό και τις σοβαρές προκλήσεις της Τουρκίας παραμένει η προτεραιότητα του ιδίου και του κόμματός του. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας και αύξηση των επενδύσεων που δίνουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την ανάπτυξη, αλλά και την αυξημένη παραγωγικότητα, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Από την πλευρά του ο κ. Κασάδο ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την στήριξη και τις εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και επιβεβαίωσε ότι η Ισπανία θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας, ειδικά στα ζητήματα ασφάλειας, άμυνας και προστασίας των ελληνικών συνόρων.

Στο ταξίδι συνόδευσε τον Πρωθυπουργό ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.