Χαιρετισμό στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας SERRES AGRIBUSINESS, που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Σερρών και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, απηύθυνε ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου:

Κύριοι Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι βουλευτές, κύριε αντιπεριφερειάρχα, κύριε πρόεδρε, φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη η χαρά να χαιρετίσω το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS». Και ειδικά στο Επιχειρηματικό Κέντρο της SEREXPO που φέρει τιμητικά το όνομα του καλού φίλου Χρήστου Μέγκλα, που όλοι γνωρίζουμε ότι έδωσε αγώνα κα πέτυχε πολλά για την σερραϊκή επιχειρηματικότητα.

Η περιοχή μας έχει τεράστιες δυνατότητες. Το γνωρίζουμε όλοι. Και ο αγροτικός τομέας είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξής μας. Οι επιχειρήσεις, οι φορείς, οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά και το αποτέλεσμα είναι ορατό. Τα σερραϊκά προϊόντα έχουν εξαιρετική ποιότητα.

Έχουμε γνώσεις. Έχουμε παράδοση. Έχουμε ανθρώπους με όρεξη και ικανότητες. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.  Εργαζόμαστε μαζί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της περαιτέρω ανάδειξης των προϊόντων μας. Το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των Σερραίων. Θα το πετύχουμε με επιμονή στην πιστοποίηση των προϊόντων, με την διάχυση της χρήσης νέων τεχνολογιών σε όλα τα στάδια παραγωγής, με τις στοχευμένες παρεμβάσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και με πρωτοβουλίες όπως αυτή της δημιουργίας δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων.

Σε κάθε βήμα, σε κάθε πρωτοβουλία που βελτιώνει και αυξάνει την παραγωγή και του εισόδημά του, ο παραγωγός θα βρίσκει σταθερό σύμμαχο δίπλα του την σημερινή κυβέρνηση.

Η προσέγγισή μας είναι ολιστική. Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει γίνει κατανοητό ότι η ματιά μας δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη. Γι’ αυτό και στηρίζουμε την διαφοροποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με άνοιγμα στον αγροτουρισμό και την εκμετάλλευση του πλούσιου ιστορικού και πολιτισμικού μας αποθέματος.

Ακόμη, αντιλαμβανόμαστε πλέον την ευθύνη που έχουμε για τον πλανήτη και για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό και οι προτεραιότητές μας έχουν στο επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη. Στο πλαίσιο των κοινών ευρωπαϊκών μας δράσεων, σχεδιάζουμε την παραγωγή με γνώμονα την ανάπτυξη καινοτομιών, με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Κυρίες και κύριοι,

Η γνώση είναι το μεγάλο όπλο για να πετύχουμε τους στόχους. Και σε αυτό το συνέδριο, η γνώση προσφέρεται απλόχερα. Η στήριξη λοιπόν του συνεδρίου αγροτικής οικονομίας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Και γι’ αυτό αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές: το Επιμελητήριο και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την εξαιρετική ιδέα και την άψογη διοργάνωση.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Ευχαριστώ”.