Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα η Α΄ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαλτέζα Ευρωβουλευτής Roberta Metsola, όπου την υποδέχθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Η κ. Metsola πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην προσπάθεια για μια ενιαία αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και στηρίζει σταθερά τις θέσεις της χώρας μας για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Το πρωί, ο κ. Χατζηβασιλείου συνόδευσε την κ. Metsola κατά την επίσκεψή της στην δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στον Ελαιώνα, στο κέντρο της Αθήνας, όπου τους υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, καθώς και στελέχη του Υπουργείου. Η Μαλτέζα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχάρη την κυβέρνηση για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο πεδίο και υπενθύμισε για ακόμη μια φορά ότι οι χώρες πρώτης γραμμής, όπως είναι η Ελλάδα και η Μάλτα, χρειάζονται ευρωπαϊκή στήριξη.

Στην συνέχεια η κ. Metsola συνάντησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι νέες προκλήσεις που συνδέονται με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς και η επιτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα.

«Οι τελευταίες μέρες ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τη σκληρή δουλειά που κάνετε εσείς, η κυβέρνησή σας και οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζοντας αυτές τις πρωτοφανείς προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην συνομιλία της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Διανύουμε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις, ειδικά στο μέτωπο του μεταναστευτικού, όπου πιστεύω ότι κάνουμε το καθήκον μας, προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι επίσης και σύνορα της Ευρώπης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κατά την συζήτηση με την κ. Metsola.