Την ανάγκη να αρθούν τα εμπόδια στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι είναι χρέος μας να διευκολύνουμε τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να συμμετέχουν στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της πατρίδας που αγαπούν, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Ο βουλευτής ανέφερε ότι οι Έλληνες πολίτες που ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδας θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν κανονικά και η ψήφος τους να προσμετράται ισότιμα στο εθνικό εκλογικό αποτελέσμα.

«Λέμε συχνά για την αναστροφή του brain drain που χτύπησε τη χώρα τα τελευταία χρόνια και μας στέρησε πολλά καλά μυαλά και χιλιάδες νέους επιστήμονες. Το να έχουν όλοι αυτοί ισότιμο δικαίωμα ψήφου, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η πατρίδα για εκείνους», ανέφερε ο βουλευτής.

Ο κ. Χατζηβασιλείου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις παλινωδίες του στο θέμα, μιλώντας για τρικυμία εν κρανίω. «Τη μια αντιδρά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και θέλει εμπόδια στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Την άλλη, μας λέει ότι θέλει να τα άρει, μόλις γίνει κυβέρνηση. Και τώρα, για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, φαίνεται να μην ξέρει προς τα πού πηγαίνει», τόνισε ο βουλευτής, κάνοντας λόγω για υπεκφυγές και συνεχείς αντιφάσεις της Αριστεράς, που την εκθέτουν κυρίως στα μάτια των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό.

Ο βουλευτής τοποθετήθηκε κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για ξεχωριστές εκλογικές περιφέρειες των αποδήμων, που δημιουργούν δύο κατηγορίες πολιτών, δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αξία της ψήφου.

«Πλέον, θα ψηφίζουν όλοι από τον τόπο διαμονής τους. Και οι έχοντες και οι μη έχοντες χρήματα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών. Υπάρχει κάτι πιο δίκαιο και δημοκρατικό από αυτό;» τόνισε ο Σερραίος βουλευτής.

Ο κ. Χατζηβασιλείου κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα διευκολύνει τους απόδημους να έχουν φωνή και να τους αναγνωριστεί το δημοκρατικό δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές της πατρίδας τους, με ισότιμη ψήφο, χωρίς περιορισμούς.

«200 χρόνια μετά την Επανάσταση, καλούμε το ελληνικό πολιτικό σύστημα να στείλει ένα θετικό και ενωτικό μήνυμα στην ομογένεια», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.