«Ασύμμετρη» χαρακτήρισε την αντίδραση του Τούρκου Προέδρου στον κ. Μπάιντεν, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στην αλλοπρόσαλλη πλεύση του κ. Ερντογάν, ο οποίος ενώ, μέχρι χθες, προσπαθούσε να ρίξει γέφυρες στον Δυτικό κόσμο, τώρα τις γκρεμίζει. Ο βουλευτής εκτίμησε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επιλέγει να μετατρέψει την αντιπαράθεση Αράβων και Ισραηλινών σε μια αντιπαράθεση θρησκειών, μέσα από την οποία θα ενεργοποιηθεί το θυμικό του μέσου μουσουλμάνου και ο ίδιος θα αναδειχθεί σε «πατερούλη» του Ισλάμ. «Με τα τωρινά δεδομένα, η επιθυμία της Άγκυρας θα μείνει φαντασίωση», υπογράμμισε

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι με την επίθεση στον κ. Μπάιντεν, ο κ. Ερντογάν επιχειρεί να συσπειρώσει τους μουσουλμάνους και να αποσταθεροποιήσει τα μετριοπαθή ισλαμικά καθεστώτα. «Θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον αραβικό κόσμο, μεγάλο μέρος του οποίου έχει λειτουργική σχέση με τις ΗΠΑ», τόνισε.

Τέλος, ο βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη. «Η χώρα μας διαθέτει πλέον ειδικό βάρος στην περιοχή, καθώς έχει προνομιακή σχέση με όλες τις πλευρές και μπορεί να αναδειχθεί σε έντιμο διαμεσολαβητή στην Μέση Ανατολή», τόνισε. Καταλήγοντας ο κ. Χατζηβασιλείου, δήλωσε ότι με την παρούσα επίσκεψη, η κυβέρνηση δείχνει το έντονο ενδιαφέρον της για συνδρομή στην αποσυμπίεση της έντασης και ταυτόχρονα στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα για την προστασία των προσκυνημάτων και του καθεστώτος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.