Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις έξι…», κάλεσε του πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό χωρίς φόβο. Τα πράγματα βελτιώνονται, με πτωτική τάση στα κρούσματα και την Ελλάδα να βρίσκεται στην 26η θέση από τους 27 της ΕΕ στο δείκτη μεταδοτικότητας του ιού, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της ΕΕ, ανέφερε ο βουλευτής.

Ο κ. Χατζηβασιλείου επέκρινε την αντιπολίτευση για την στάση της απέναντι στην διαχείριση της πανδημίας και την κατηγόρησε για τυμβωρυχία, την στιγμή που χτίζεται με μεγάλη προσπάθεια ένα τείχος ανοσίας για όλους και τα εμβόλια να φτάνουν στα 3.000.000. Ο βουλευτής απάντησε στην αντιπολίτευση ότι εφαρμόζεται αποτελεσματικός έλεγχος με 1.000.000 self tests εβδομαδιαίως, το ΕΣΥ έχει θωρακιστεί με επιπλέον προσλήψεις και οι κλίνες ΜΕΘ έχουν τριπλασιαστεί. Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι μια σοβαρή αντιπολίτευση θα έπρεπε να βάζει πλάτη αυτήν την δύσκολη στιγμή και να μην επενδύει στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τα δικά τις μικροπολιτικά οφέλη. Αντιθέτως, τόνισε, οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις ώστε να πεισθεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που γίνεται ταχύτερα», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνει παρόμοια έκκληση στους πολίτες.

Όσο για την οικονομία, ο βουλευτής υπογράμμισε το έργο που έκανε η κυβέρνηση για την στήριξη μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, καθώς και των εργαζομένων, με το οικονομικό πακέτο να φτάνει τα 39 δισ. ευρώ στην διετία, την ελληνική οικονομία να αναβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους μέσα στη κρίση και με σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων να διευκολύνουν πολίτες και επιχειρήσεις.

«Όλα αυτά δεν έρχονται εξ ουρανού. Γίνονται με πρόγραμμα, με τον σοβαρό σχεδιασμό της κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.