Για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και την εποχή μετά το Brexit συζήτησε με την Γουέντι Μόρτον, Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κ. Μόρτον για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την χώρα μας, όπως είναι η τουρκική προκλητικότητα και το Κυπριακό. Η Βρετανίδα Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές θέσεις εν όψει της διάσκεψης στη Γενεύη, καθώς και για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη. Επιπλέον, συζήτησαν για επιμέρους θέματα των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με την Μεγάλη Βρετανία, ιδίως μετά το Brexit, καθώς και για την πορεία της πανδημίας. Ο Σερραίος βουλευτής ενημέρωσε την κ. Μόρτον για την ετοιμότητα της Ελλάδας να υποδεχθεί φέτος Βρετανούς τουρίστες και, επιπλέον, έθεσε το ζήτημα των φοιτητών στα βρετανικά πανεπιστήμια. 

 Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου και την επιθυμία της χώρας μας να εμβαθύνουμε την εταιρική μας σχέση, παρά την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.