Τάσος Χατζηβασιλείου στην Βουλή για το νομοσχέδιο της βιώσιμης κινητικότητας: Κυβερνάν εστί προβλέπειν – Το νομοσχέδιο δημιουργεί προοπτική για το μέλλον

Ως ένα νομοσχέδιο που δίνει λύσεις σε προβλήματα του παρόντος και δημιουργεί προοπτική για το μέλλον περιέγραψε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «η Ελλάδα σε κίνηση», ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Σερραίος βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κυβερνάν εστί προβλέπειν» και εξέφρασε την χαρά του διότι αυτό το νομοσχέδιο δημιουργεί ακριβώς προοπτική για το μέλλον. Οι διατάξεις του, όπως εξήγησε, έχουν πολλαπλούς στόχους: την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων και τη δημιουργία πλαισίου για ανάπτυξη και αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας. «Θέλουμε οι νέοι να μείνουν εδώ και να δημιουργήσουν επιστημονική γνώση στην πατρίδα μας», τόνισε ο βουλευτής.

Με τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, συνέχισε ο βουλευτής, κάθε δήμος θα μπορεί να προβλέψει και να υλοποιήσει τον δικό του συνολικό σχεδιασμό για την βιώσιμη κίνηση πεζών και οχημάτων. «Η κυβέρνηση δίνει σημασία στην συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε ο κ. Χατζηβασιλείου. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός καλύτερου αστικού περιβάλλοντος, με λιγότερους ρύπους, λιγότερη ηχορύπανση, περισσότερους χώρους για τους πεζούς, διευκόλυνση της κίνησης των ατόμων με αναπηρίες, καλύτερα οργανωμένες συγκοινωνίες και περισσότερα και πιο εξελιγμένα μέσα μεταφοράς.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε και στις καινοτόμες διατάξεις του νομοσχεδίου για την αυτόνομη οδήγηση αστικών λεωφορείων, που δεν αποτελεί για τη χώρα μας σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πραγματικότητα. Όπως υπογράμμισε, με αυτές τις διατάξεις η κυβέρνηση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και τους επενδυτές: ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί και να προωθήσει την εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας. «Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε ουραγοί, αλλά διεκδικούμε να γίνουμε πρωτοπόροι. Ως νέος άνθρωπος και νέος βουλευτής, χαίρομαι που η κυβέρνηση, παρά τις αντίξοες συνθήκες, παραμένει σταθερή στο σχεδιασμό της. Χαράσσει νέους δρόμους που οδηγούν στο μέλλον, όταν κάποιοι παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν», κατέληξε ο Σερραίος βουλευτής.