Να ληφθεί μέριμνα για τους αγρότες των πληγεισών περιοχών από τις έντονες βροχοπτώσεις, όσον αφορά τις Δηλώσεις Καλλιεργειών έτους 2021, ζήτησε με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτριο Μελά, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. 

Ο βουλευτής αναφέρει στο κείμενό του το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα περιοχές των Δήμων Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας και Νέας Ζίχνης, και ιδιαίτερα τα αγροκτήματα των Τ.Κ. Πεθελινού, Παραλιμνίου, Ψυχικού, Θολού, Νέας Πέτρας, Δραβήσκου, Αχινού, Ιβήρων και Μαυροθάλασσας, όπου ενώ η απάντληση του νερού έχει ξεκινήσει, οι εαρινές καλλιέργειες θα είναι σχεδόν αδύνατες για μεγάλο μέρος των εκτάσεων. 

Δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της επιδημίας και των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων, ο κ. Χατζηβασιλείου πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες που καλλιεργούν αγροτεμάχια στις συγκεκριμένες περιοχές και δεν θα μπορέσουν τελικά να τα καλλιεργήσουν, να τα δηλώσουν σε καθεστώς αγρανάπαυσης, με την ένδειξη “μη διαθέσιμα λόγω ανωτέρας βίας”. Ο βουλευτής αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιηθούν τα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης και δεν θα χαθούν σημαντικοί κοινοτικοί πόροι για τη χώρα μας, ενώ παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους από τους αγρότες  μπορούν να καλλιεργήσουν τα αγροτεμάχιά τους, να το κάνουν δηλώνοντας τις καλλιέργειες, όπως έπρατταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Χατζηβασιλείου απέστειλε στον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αεροφωτογραφίες που λήφθηκαν στις 6/3/2021 και αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος.