«Τα θλιβερά γεγονότα στην Ουάσιγκτον έφεραν στην επιφάνεια τον βαθύ διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας με τον χειρότερο τρόπο», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.  

Ο κ. Χατζηβασιλείου εξήγησε ότι ανέκαθεν υπήρχαν οι «πολλές Αμερικές» και ανέκαθεν υπήρχαν διαχωριστικές γραμμές στην αμερικανική κοινωνία, όμως το σημερινό πρόβλημα είναι ότι αυτές «ποτίστηκαν» με τοξικότητα και έφεραν στην επιφάνεια τις κοινωνικές διαφορές με θλιβερό τρόπο. 

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι μεγάλο μέρος του πλήθους που εισέβαλε στο Καπιτώλιο ανήκει στους οπαδούς των θεωριών συνομωσίας. Οι ομάδες αυτές, που αποτελούν όχι ένα ευκαταφρόνητο μέρος της κοινωνίας, παρασύρονται εύκολα από τα fake news και την παραπληροφόρηση, με δυσάρεστα αποτελέσματα, εξήγησε ο κ. Χατζηβασιλείου. 

Για αυτόν τον λόγο, ο βουλευτής Σερρών υπογράμμισε ότι όλοι οι ενεργοί πολίτες, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, οφείλουμε να διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μην ενδίδουμε στην λεγόμενη «μετα-αλήθεια» του δημόσιου λόγου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον κ. Μπάιντεν. «Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να επουλωθούν τα τραύματα του κοινωνικού διχασμού και ίσως κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω θεσμική θωράκιση της αμερικανικής δημοκρατίας, για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο κράτος», κατέληξε ο βουλευτής Σερρών.