Για έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό εθνικής ανάταξης και βιώσιμης ανάπτυξης έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, απόψε, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο βουλευτής, αφού θύμισε τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας, στάθηκε στην σειρά πρωτοβουλιών που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει όχι μόνο την υγειονομική κρίση αλλά και τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις της, με βασικές προτεραιότητες την στήριξη του ΕΣΥ, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. 

 Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα όσα έκανε η κυβέρνηση για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στις Σέρρες. «Το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής έφτασε τα 27 εκατομμύρια ευρώ για περίπου 7.000 επιχειρήσεις, τα δάνεια που χορηγήθηκαν στις σερραϊκές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των δράσεων COVID-19 και ΤΕΠΙΧ ΙΙ έφτασαν σχεδόν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Και βεβαίως πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα 6,3 εκατομμύρια ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού», τόνισε ο βουλευτής και συνέχισε λέγοντας ότι για τους εργαζόμενους στην ΠΕ Σερρών διατέθηκαν συνολικά 10 εκατομμύρια για την αποζημίωση ειδικού σκοπού. 

 «Ανάπτυξη χωρίς νέους φόρους»

Ο βουλευτής τόνισε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του προϋπολογισμού, που στηρίζει τις επενδύσεις και δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον για κάθε οικονομική δραστηριότητα. «Η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης, που στοχεύει στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και την δημιουργία σταθερών και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας που θα αυξήσουν το ΑΕΠ της χώρας», ανέφερε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι όλα αυτά θα συμβούν χωρίς να επιβληθεί ούτε ένας νέος φόρος το 2021. Αντιθέτως, συνέχισε, η κυβέρνηση επιμένει σε μειώσεις φόρων, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών και κίνητρα για πράσινες επενδύσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες έρευνας και τεχνολογίας. 

 Ο κ. Χατζηβασιλείου έκλεισε αναφερόμενος στο κοινωνικό πρόσημο του προϋπολογισμού που στηρίζει τους αδυνάμους και ταυτόχρονα προσπαθεί να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα. «Η κυβέρνηση ακούει την κοινωνία. Αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των πολιτών και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων», κατέληξε ο βουλευτής Σερρών.