«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αναπτύξει δυναμική εναλλακτικών λύσεων. Με την πρόταση μομφής προσπαθεί να αποδείξει ότι δήθεν αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες και ότι δήθεν διατηρεί το αποκλειστικό προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας», τόνισε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, στο πλαίσιο συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση μιας θεσμικής διαδικασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που τα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ενότητα και ευθύνη, εξηγώντας ότι ο μόνος στόχος της μομφής είναι να ξεχαστεί η εσωκομματική ταραχή που προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο κ. Χατζηβασιλείου επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για τον τακτικισμό της και τόνισε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην οικονομία, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε μείωση σε φόρους, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ σε συγκεκριμένα είδη, καθώς και επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

«Και όλα αυτά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Το πακέτο μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα ξεπεράσει τα 24 δισ. προς όφελος των νοικοκυριών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Το ΕΣΥ ενισχύθηκε με νέες προσλήψεις και σύγχρονο εξοπλισμό. Οι κλίνες ΜΕΘ φτάνουν τις 1.000 και στην αρχή του 2021 θα είναι 1.200. Θα φτάσουμε, δηλαδή, τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», υπογράμμισε ο βουλευτής.

«Η κυβέρνηση προστατεύει την πρώτη κατοικία»

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στην σημασία του νομοσχεδίου για τις πτωχεύσεις, που αποτέλεσε αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει το υψηλό ιδιωτικό χρέος, προστατεύει σταθερά και αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία και, πάνω απ’ όλα, δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απαλλαγούν από τα χρέη τους και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

«Το νομοσχέδιο απαντά στο πάγιο αίτημα των πολιτών για προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτήν που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το 2019. Και λύνει συνολικά το πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών», τόνισε ο βουλευτής επαναλαμβάνοντας την έλλειψη σοβαρών εναλλακτικών προτάσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση.