Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι Γάλλοι ευρωβουλευτές Arnaud Danjean, α’ πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ και François-Xavier Bellamy, επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας του κόμματος «Les Républicains», για συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της κυβέρνησης με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Την επίσκεψη συντόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος συνόδευσε τους συναδέλφους του στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζήτησαν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και δήλωσαν για άλλη μια φορά τη στήριξη του ΕΛΚ στις θέσεις της Ελλάδας για όλα τα ζητήματα και την έμπρακτη αλληλεγγύη του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης, που διαμόρφωσε ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, περιελάμβανε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους αν. υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Κουμουτσάκο, Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Επίσης, οι Γάλλοι ευρωβουλευτές αντάλλαξαν απόψεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Δημήτρη Καιρίδη, ενώ επισκέφθηκαν και το κλιμάκιο της FRONTEX.

Οι Γάλλοι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ υπογράμμισαν τη σταθερή φιλία Γαλλίας-Ελλάδας και την αμέριστη στήριξη των ιδίων και του κόμματός τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. «Η Μεσόγειος είναι το κοινό μας σπίτι και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα στην περιοχή», υπογράμμισαν, αναφερόμενοι στα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σχετικά με το μεταναστευτικό και την τουρκική προκλητικότητα.