O βουλευτής της ΝΔ και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Tάσος Χατζηβασιλείου φιλοξενήθηκε σήμερα μέσω Zoom στη σελίδα του The Caller και μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο το Φθινόπωρο

Όπως τόνισε, ορόσημο είναι η σύνοδος των Μεσογειακών χωρών στην Κορσική που ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στην οποία ο πρωθυπουργός θα έχει μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, με τους Τούρκους να περιμένουν να δουν τι καπνοί θα βγουν από αυτή τη συνάντηση.
Δεύτερο ορόσημο, όπως ανέφερε, είναι αν και εφόσον φτάσει στην Ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, το οποίο θα προκαλέσει σίγουρα την αντίδραση του Τούρκου Προέδρου.
Τρίτο ορόσημο είναι η Σύνοδος Κορυφής του Σεπτεμβρίου στην οποία η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει την ετοιμότητα της και να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα απέναντι σε όποιος παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα.
«Είναι η ώρα της Ευρώπης να αποδείξει την ετοιμότητά της, να σώσει τις ευρωπαϊκές ιδέες της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου, διαφορετικά θα χαθεί άλλη μια ιστορική ευκαιρία», δήλωσε.