Πρέπει να υπερασπιστούμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Την απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα κατήγγειλε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ε.Ε. Τάσος Χατζηβασιλείου.
Ο βουλευτής εξήγησε τα γεγονότα σχετικά με την παρατεταμένη κρίση των τελευταίων ημερών στην Ανατολική Μεσόγειο και τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας που παραβιάζουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα ουσιαστικά βαίνει σε κλιμάκωση.

Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο σημαίνει σταθερότητα στην Ευρώπη

«Η σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σημαίνει σταθερότητα για την Ευρώπη», τόνισε ο βουλευτής, εξηγώντας ότι τα συμφέροντα της Ανατολικής Μεσογείου είναι συμφέροντα της Ε.Ε. Γι’ αυτόν τον λόγο κάλεσε τους εκπροσώπους των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. να συμφωνήσουν στην ανάγκη για δημιουργία Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης, που θα λειτουργήσει ως μηχανισμός για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών μελών της Ε.Ε. που απειλούνται. «Η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει περισσότερη ευθύνη για τη δική της ασφάλεια και άμυνα, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της ευρωπαϊκής κυριαρχίας και των εξωτερικών συνόρων της», υπογράμμισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Καθώς η ειρήνη και η σταθερότητα στην Μεσόγειο εξακολουθούν να απειλούνται λόγω της τουρκικής στρατηγικής, η Ε.Ε. πρέπει να καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι είναι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα που διατρέχουν κίνδυνο», επεσήμανε ο βουλευτής.