Εξαιρετική επιτυχία είχε η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Πολιτικό Επιστήμονα – διεθνολόγο, βουλευτή Σερρών της ΝΔ, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ, κ. Τ. Χατζηβασιλείου παρουσία μελών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ αλλά και της συνδιοργανώτριας Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, που την εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της κ Αδάμος Μουζουρής.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ανέπτυξε διεξοδικά, εύληπτα και τεκμηριωμένα τόσο τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας Αιγύπτου όσο και τις θετικές επιπτώσεις των κινήσεων αυτών για τα εθνικά μας θέματα. Απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε πτυχές και φώτισε στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν τις σωστές κινήσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, κινήσεις που διορθώνουν και θεραπεύουν αδυναμίες και διπλωματική απουσία της τελευταίας τετραετίας.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον συνάδελφό της για την παρουσία του και την εξαιρετικά αναλυτική ενημέρωσή του, την πρόθυμη ανταπόκρισή του και τον χρόνο που αφιέρωσε για ένα εθνικό θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την ελληνική κοινωνία.