Χατζηβασιλείου προς ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ταξική πολιτική η επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων; Όλοι αυτοί που θα επωφεληθούν είναι βιομήχανοι και εκατομμυριούχοι;»

Υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου που προωθεί την ηλεκτροκίνηση τάχθηκε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο βουλευτής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου, και πάλι, έκαναν λόγο για δήθεν ταξικότητα του νομοσχεδίου: «Διχάζετε τον κόσμο και δείχνετε με το δάχτυλο όσους επιλέξουν ηλεκτρικό όχημα. Χαρακτηρίζετε ταξική την επιλογή εκείνου που θα αποσβέσει σε 2 – 3 χρόνια την διαφορά της τιμής και θα οδηγεί ένα όχημα φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι ταξική πολιτική η επιδότηση για ηλεκτρικά ποδήλατα και για ταξί; Είναι ταξική πολιτική η επιδότηση του ιδιώτη εργαζόμενου που επιλέγει ηλεκτρικό Ι.Χ. για φθηνότερη μετακίνηση; Όλοι αυτοί που θα επωφεληθούν είναι βιομήχανοι και εκατομμυριούχοι;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

Ο κ. Χατζηβασιλείου έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που οδηγεί την χώρα στο μέλλον και που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την ευαισθησία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο περιβάλλον και την υγεία του πολίτη.

«Τα οφέλη θα είναι πολλά και θα βελτιώσουν μακροπρόθεσμα την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. Φτιάχνουμε καθαρές και βιώσιμες πόλεις. Προστατεύουμε την δημόσια υγεία . Περιορίζουμε τους επικίνδυνους ρύπους. Μειώνουμε την ηχορρύπανση και φυσικά εξασφαλίζουμε φθηνότερο κόστος μετακίνησης για τους πολίτες», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Στην συνέχεια, ο κ. Χατζηβασιλείου εξήγησε ότι το κράτος θα στηρίξει την ηλεκτροκίνηση με επιδοτήσεις και φορολογικά κίνητρα τόσο για τον ιδιώτη όσο και τον επαγγελματία, ενώ το σύνολο επιδοτήσεων και φορολογικών απαλλαγών θα καλύπτει έως και το 35% του κόστους ανά όχημα.

Αναπτυξιακή ευκαιρία – νέες θέσεις εργασίας

Ο βουλευτής ανέφερε ότι σήμερα ξεκινά ένα νέο πεδίο οικονομικής δραστηριότητας που αγγίζει την παραγωγική διάσταση της ηλεκτροκίνησης, καθώς δίνονται σημαντικά αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα για την παραγωγή φορτιστών, μπαταριών, ακόμη και αυτοκινήτων.

«Σήμερα τίθενται οι βάσεις για νέα προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Ανοίγει ο δρόμος για νέες θέσεις εργασίας, για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας, για τεχνολογική έρευνα και καινοτομία», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.