Ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου αναλύει στον FM 100 τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ (audio)

Συντάκτρια: Βιργινία Καρβέλλη

Κατηγορία: Συνεντεύξεις στον FM100

Την ιστορική σημασία της συμφωνίας για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ανέλυσε στον FM 100 ο διεθνολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συμφωνίας ενώ αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης στην εξωτερική της πολιτική.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι η Τουρκία ξαφνιάστηκε από τη γοργότητα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Ιταλία προσθέτοντας πως η Αθήνα κινήθηκε αθόρυβα γεγονός που ερμηνεύει την ενόχληση της Άγκυρας. «Η Τουρκία ενοχλείται διότι μοιραία αντιπαραβάλλει τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με την Ιταλία, με τη συμφωνία που έκανε η ίδια με το καθεστώς Σάρατζ στη Λιβύη», σημείωσε ο βουλευτής.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία με τη γειτονική Ιταλία θα διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση στους χειρισμούς της με την Αίγυπτο, γεγονός που αποτελεί το επόμενο στοίχημα της Ελλάδας.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Χατζηβασιλείου: