Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου μιλά στον ΣΚΑΪ για τα ελληνο-τουρκικά, δηλώνοντας ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας “έχουν ξεφύγει”. Ο βουλευτής απαντά ότι οι παρενοχλήσεις της Τουρκίας στον Έβρο οφείλονται στην προσπάθεια του Ερντογάν να θυμίσει με κάθε τρόπο την παρουσία του στην περιοχή, τονίζοντας ότι δύσκολα θα επιχειρήσει νέο επεισόδιο στα σύνορα, μετά την αποφασιστικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση.

Για το Αιγαίο, ο βουλευτής ανέφερε ότι η νέα θεωρία της Τουρκίας κάνει λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, κατά παρέκκλιση κάθε διεθνούς συμφωνίας. Επιπλέον, εκτίμησε ότι στο προσεχές μέλλον, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να “μαρκάρει” την θαλάσσια περιοχή σε Λιβυκό και Καρπάθιο, καθώς αυτή είναι η ζώνη που έχει ορίσει με το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Παρά τις προκλήσεις, ο βουλευτής τονίζει ότι η Ελλάδα έχει δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα, με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία να δημιουργούν ένα ισχυρό τείχος στην περιοχή του Έβρου. Παράλληλα, οι περιπολίες στο Αιγαίο στερούν από την Τουρκία το εργαλείο των προσφύγων, με το οποίο η ίδια πιέζει παραδοσιακά την Ευρώπη για περισσότερα χρήματα.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν αφήνει αναπάντητη καμία από τις προκλήσεις και στέλνει σαφές μήνυμα, κάθε μέρα, ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Επιπλέον, εργάζεται για την δημιουργία νέων συνεργατικών σχημάτων στην περιοχή και αναδεικνύεται σε περιφερειακό πόλο σταθερότητας, την στιγμή που η Τουρκία συμπεριφέρεται ως “περιφερειακός ταραξίας”.