Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι αναπτυξιακός και πατριωτικός. Στηρίζει αδύναμους, αγρότες και επιχειρηματικότητα.

O νεοεκλεγείς βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, μίλησε σήμερα στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020, χαρακτηρίζοντάς τον φιλόδοξο, με πολιτικό όραμα και πατριωτικό, καθώς στοχεύει σε ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που θα ωφελήσει όλους τους Έλληνες.

Σχετικά με τα προβλεπόμενα θετικά μέτρα, ανέφερε, επιγραμματικά, την μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 9%, την μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 24%, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την μείωση του ΦΠΑ σε ειδικές κατηγορίες προϊόντων και την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας, εξηγώντας ότι αυτές οι επεμβάσεις θα επιφέρουν αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης και θα συμβάλουν στην ευρύτερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,8% το 2020 που σημαίνει αύξηση του ΑΕΠ κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, ή 1.600 ευρώ ετησίως ανά νοικοκυριό.

Ο βουλευτής τόνισε ότι ξεκινά η περίοδος της ελπίδας, με την ενσωμάτωση στον προϋπολογισμό όλων των αναπτυξιακών και αντιυφεσιακών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση και ότι κλείνει επιτέλους ο κύκλος της υπερφορολόγησης και των υπερπλεονασμάτων που κληροδότησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πιο σημαντικό για τον κ. Χατζηβασιλείου είναι ότι η ελπίδα αυτή δεν στηρίζεται σε ευχολόγια αλλά στην σκληρή δουλειά, την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα με την οποία εργάζεται η κυβέρνηση. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

Ο βουλευτής υπογράμμισε την σημασία που δίνει το προσχέδιο στο να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό αλλά και το έντονο κοινωνικό πρόσημο του προϋπολογισμού. Τόνισε τα μέτρα στήριξης της οικογένειας, την αύξηση των δαπανών για τα νοσοκομεία, όπως και την αύξηση των πιστώσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο η κυβέρνηση χορήγησε σε υψηλότερο ποσό και νωρίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατέκρινε δε την αντιπολίτευση για την κριτική της, θυμίζοντας ότι οι αδύναμοι στηρίζονται όταν μειώνονται οι φόροι και δεν είναι δέσμιοι των μικροεπιδομάτων του Κράτους.

«Η κυβέρνηση στηρίζει τους αγρότες»

Ο βουλευτής στάθηκε ιδιαιτέρως στα μέτρα για την στήριξη των αγροτών. «Προέρχομαι από την αγροτική περιοχή των Σερρών και χαίρομαι που σήμερα ψηφίζουμε πιστώσεις για την βελτίωσης της παραγωγής. Ψηφίζουμε για την αύξηση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων και την ασφάλισή τους. Αξιοποιούμε την ΚΑΠ, ενισχύουμε τους αγρότες μέσω ΠΣΕΑ, εντάσσουμε πόρους 800.000.000 στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την γεωργία. Και απελευθερώνουμε άμεσα 20 εκατομμύρια για σχέδια βελτίωσης και μεταποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προχωρούμε με αυτοπεποίθηση για μια ισχυρή οικονομία, για μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον. Στηριζόμαστε στην εργατικότητα και την παραγωγικότητα των Ελλήνων. Αγωνιζόμαστε να τους εξασφαλίσουμε ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία».

«Η εθνική συγκυρία απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη»

Ο κ. Χατζηβασιλείου δεν αμέλησε να αναφερθεί και στα τρέχοντα εθνικά ζητήματα, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση πέτυχε την δημιουργία ενιαίου μετώπου των 27 της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου, αποτελεί σημαντικό διπλωματικό εργαλείο για την χώρα.
Υπογράμμισε ότι εξίσου σημαντικό εργαλείο είναι η σύμπνοια που επέδειξαν τα κόμματα στο Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής. Κατέληξε, καλώντας την αντιπολίτευση να επιδείξει την ίδια σύμπνοια και εκτός Συμβουλίου, «καθώς η ώρα απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη».