Στις Βρυξέλλες βρέθηκε χθες ο νεοεκλεγείς βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, στο πλευρό του Γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρου Καλαφάτη, για τη Διάσκεψη Κορυφής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την νέα Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Έλληνα Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά. Οι βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις για τις προκλήσεις της Ευρώπης και κατέθεσαν τις θέσεις τους για τη διασύνδεση των υπηρεσιών των Βρυξελλών με τους Ευρωπαίους πολίτες. Ενδιαφέρον είχε η ρητή δέσμευση της κ. Φον Ντερ Λάιεν για το σχεδιασμό ενιαίας πολιτικής ασύλου και ενιαίας ακτοφυλακής, αιτήματα που επίμονα καταθέτει η ελληνική πλευρά. Επίσης, η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν τοποθετήθηκε απερίφραστα στο πλευρό της Ελλάδας όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις.

Επιπλέον, συζήτησαν με την Κροάτισσα Επίτροπο Δημοκρατίας και Δημογραφίας Ντούμπραβκα Σούιτσα και τη Βουλγάρα Επίτροπο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας Μαρία Γκάμπριελ. Ο Τάσος Χατζηβασιλείου προσκάλεσε την τελευταία στις Σέρρες, για να δει από κοντά τις δυνατότητες της περιοχής να αποτελέσει κέντρο καινοτομίας.

Να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη Κορυφής έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Έλληνα Αντιπροέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.