Λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την περιοδεία του σε όλο το Νομό Σερρών. Δημητρίτσι, Χουμνικό , Ζερβοχώρι, Αχινός, Πατρίκι,Σιτοχώρι, Δάφνη, Καστανοχώρι και Ορέσκεια ήταν κάποιοι ακόμη από τους σταθμούς του. Επίσης ,πραγματοποίησε επίσκεψη και στη μονάδα αιμοκάθαρσης Medialyse στο Νέο Σούλι, όπου συνομίλησε με ασθενείς και ιατρούς.

«Κάθε φορά που σας επισκέπτομαι εντυπωσιάζομαι από την ενεργό συμμετοχή σας και από το ενδιαφέρον που δείχνετε να ακούσετε το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας. Χαίρομαι που για ακόμη μία φορά έχω την ευκαιρία να συνομιλήσω με τόσο πολύ κόσμο , γεγονός που δείχνει πόσο συνειδητοποιημένοι είστε και πόσο ενδιαφέρον έχετε για τα ζητήματα του τόπου μας» δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου , απευθυνόμενος στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν μαζικά στα χωριά όπου περιόδευσε.

Οι κάτοικοι εκτός από τα φορολογικά θέματα που αποτελούν πλέον «δαμόκλειο σπάθη» για τους ίδιους , εξέφρασαν τον εντονότατο προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ε.Σ.Υ. Οι τραγικές ελλείψεις στο χώρο της υγείας, τα πενιχρά μέσα και κατ’ επέκταση η κακή εξυπηρέτηση από τα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλθηκαν εντόνως από τους κατοίκους.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου «για τη Ν.Δ. ποιοτική δημόσια υγεία σημαίνει πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό, εκσυγχρονισμός. Και, βέβαια, πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες. Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς :

  • Καθιερώνουμε πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ. Με ενημέρωση των πολιτών (με SMS ή email) για τις αναγκαίες εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές. Ξεκινάμε από τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.
  • Επεκτείνουμε τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιερώνουμε ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες χρονίων ασθενών.
  • Δίνουμε τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής οικογενειακού γιατρού.
  •  Εφαρμόζουμε πλήρως τον αντικαπνιστικό νόμο.
  • Ενισχύουμε τα νοσοκομεία με 1.500 ειδικευμένους νοσηλευτές ετησίως. Σε βάθος τετραετίας καλύπτουμε όλες τις οργανικές θέσεις.
  • Εισάγουμε επαγγελματικό μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία. Αξιοποιούμε παντού τη σύγχρονη τεχνολογία, την τηλεϊατρική και τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας.