Το «παρών» στην καλοκαιρινή γιορτή του ΚΑΑΜΕΑ Σερρών έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης 26/6 ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου , ανταποκρινόμενος  στην πρόσκληση του Κέντρου.

«Για ακόμη μία χρονιά η διοίκηση και τα παιδιά του ΚΑΑΜΕΑ υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι , οργανώνοντας μια όμορφη γιορτή την οποία είχα τη χαρά να παρακολουθήσω. Πραγματικά αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια Ελισάβετ Μωυσιάδου, που είναι η «ψυχή» του Κέντρου, στο ακούραστο προσωπικό και κυρίως σε όλα τα παιδιά του ΚΑΑΜΕΑ που αποδεικνύουν καθημερινά πόσα ξεχωριστά και ικανά είναι.

Στη γιορτή, συγκινήθηκα, όταν άκουσα ένα παιδί του ΚΑΑΜΕΑ να λέει ότι το Κέντρο είναι «ένα μικρό νησί, ένα μικρό λιμάνι». Πράγματι, έτσι είναι. Είμαστε υπερήφανοι που τόσα χρόνια το ΚΑΑΜΕΑ Σερρών προσφέρει κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο ανεκτίμητης αξίας. Γι’ αυτό και η σερραϊκή κοινωνία το έχει αγκαλιάσει με τόση θέρμη. Οι μαθητές και οι άνθρωποι του ΚΑΑΜΕΑ αξίζουν το σεβασμό και το θαυμασμό μας.

Στις Σέρρες, έχουμε μεγάλη παράδοση στην Ειδική Αγωγή, με μονάδες όλων των ειδών και βαθμίδων. Είμαστε υπερήφανοι που πρωταγωνιστούμε στο χώρο της αποκατάστασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Με αφορμή τη γιορτή του ΚΑΑΜΕΑ ο υποψήφιος βουλευτής επισημαίνει πως  η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει σχέδιο για την ανάπτυξη της Ειδικής Αγωγής.

«Η φιλοσοφία μας είναι η προσαρμογή του εκπαιδευτικού μας συστήματος στην κατεύθυνση της πλήρους ενταξιακής εκπαίδευσης για τους μαθητές με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το σχέδιο μας είναι πολύ συγκεκριμένο και αναπτύσσεται ως εξής :

  • Προτεραιότητα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.
  • Δημιουργία ειδικών προγραμμάτων σπουδών για τις σχολικές δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Σχεδιάζουμε προγράμματα κατά περίπτωση, προσαρμοσμένα στις ειδικές ανάγκες του καθενός.
  • Μετατρέπουμε όλα τα εκπαιδευτικά εργαλεία σε προσβάσιμη μορφή. Για παράδειγμα, στείλαμε ισχυρό μήνυμα με την πρωτοβουλία του προσφάτως εκλεγμένου Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου να γραφεί το πρόγραμμα της ΝΔ σε γλώσσα Braille προς όφελος των τυφλών συνανθρώπων μας.
  • Ενισχύουμε την Αυτόνομη Διαβίωση από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλουμε τα παιδιά να είναι πλήρως αυτόνομα και ανεξάρτητα από μικρή ηλικία.
  • Ιδρύουμε εργαστήρια μαθητείας και κατάρτισης δίνοντας διέξοδο στους αποφοίτους των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ), καθώς και των υπολοίπων δομών Ειδικής Αγωγή. Μάλιστα, για τις Σέρρες θα ληφθούν υπ’ όψιν οι τοπικές ιδιαιτερότητες παραγωγής και απασχόλησης.

Ο νομός Σερρών θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Το σχέδιο της ΝΔ θα βοηθήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους. Στεκόμαστε με υπευθυνότητα στο πλευρό τους ».