Αν. Χατζηβασιλείου: «Υποδομές και ενίσχυση του Τουρισμού στον σχεδιασμό της Ν.Δ»

Το δήμο Σιντικής και συγκεκριμένα τη δημοτική ενότητα Κερκίνης επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής 23/6, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου. Για ακόμη μια φορά είχε ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις με τους κατοίκους, οι οποίοι επισήμαναν το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα ζητήματα της περιοχής.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. «Ζείτε σε έναν ευλογημένο τόπο με απίστευτο φυσικό κάλλος, που ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί. Η Κερκίνη αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο προορισμό πολλών επισκεπτών ,οι οποίοι φεύγουν πραγματικά εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά της. Με προμετωπίδα τη λίμνη και με αξιοποίηση όλων των υπόλοιπων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μπορούμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό. Εμείς ως Ν.Δ. έχουμε ψηλά στο σχεδιασμό μας την ανάπτυξη του τουρισμού και θα αξιοποιήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα της Ε.Ε., σε συνεργασία πάντα με όλους τους έμπειρους στον τουρισμό φορείς» δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Ένα ακόμη μείζον ζήτημα που ετέθη ήταν αυτό της ανάγκης βελτίωσης του οδικού δικτύου. «Οι υποδομές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προγράμματος της Ν.Δ. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της περιοχής και ιδιαίτερα στο εδώ και χρόνια προβληματικό κομμάτι Πετριτσίου-Κιλκίς. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση και θα αξιοποιήσουμε και σ’ αυτή την περίπτωση όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν τόσο με ίδια μέσα όσο και μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων», επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής.

Επιπλέον, συζητήθηκε και η ανάγκη να ενισχυθεί και να υποστηριχθεί το ΚΤΕΛ Σερρών ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια από και προς τις Σέρρες. Ο κ. Χατζηβασιλείου επισήμανε πως είναι ένα σημαντικό ζήτημα , καθώς οι οδικές συγκοινωνίες είναι ο κορμός της επικοινωνίας μεταξύ κέντρου και περιφέρειας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Χατζηβασιλείου βρέθηκε στα χωριά της δημοτικής ενότητας Στρυμόνα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Ζητήματα σχετικά με την γεωργία και την κτηνοτροφία τέθηκαν για ακόμη μια φορά επί τάπητος. Επιπλέον, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση του Στρυμόνα , με τον κ. Χατζηβασιλείου να τονίζει πόσο σημαντικό είναι να δοθεί έμφαση και προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα που θα προστατεύσουν το Νομό μας.