«Προτεραιότητά μας η ανάδειξη και η αξιοποίηση του Τύμβου Καστά» δήλωσε από την Αμφίπολη ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου

Ο τύμβος Καστά και η ανάγκη προστασίας, αξιοποίησης και ανάδειξής του ήταν το θέμα που κυριάρχησε στις συζητήσεις που είχε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Σερρών της Ν.Δ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου. Ο κ. Χατζηβασιλείου επισκέφτηκε τη Μεσολακκιά, την Αμφίπολη, τα Νέα Κερδύλλια, τον Δραβίσκο και τον Μαυρόλοφο, όπου συνάντησε κατοίκους των περιοχών, άκουσε τους προβληματισμούς του και τα ζητήματα που τους απασχολούν και παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ν.Δ. Όλοι ανεξαιρέτως μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη να δοθεί στον τύμβο Καστά η θέση που του αξίζει.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε αυτή τη σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην περιοχή μας και οδήγησε τον Τύμβο Καστά σε απαξίωση. Για τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί προτεραιότητα η προστασία και η αξιοποίηση του μεγαλειώδους αυτού μνημείου και θα εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση. Με συγκεκριμένο σχέδιο, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με συνέργεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα αναδείξουμε την αξία και την ομορφιά αυτού του χώρου. Ο Τύμβος Καστά εκτός από την υψηλή αρχαιολογική και ιστορική του αξία αποτελεί και μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία για τις Σέρρες. Δεν θα αφήσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο να χαθεί» δήλωσε ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφτηκε το Δασαρχείο Σερρών ,όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και εξήρε τον άρτιο τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας.«Το Δασαρχείο Σερρών είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους που καθημερινά προστατεύουν τα δάση, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας. Σήμερα βρίσκομαι εδώ για να δω από κοντά τους εργαζόμενους που ασκούν αυτό το υψηλό λειτούργημα, το οποίο αναγνωρίζει όλη η κοινωνία. Εύχομαι να έχουν  δύναμη να συνεχίζουν το έργο τους» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Σήμερα Τετάρτη 19-6-2019 η περιοδεία του κ. Χατζηβασιλείου συνεχίζεται το πρωί σε Μοναστηράκι, Σιδηροχώρι, Σταυροδρόμι , Ροδόπολη και το απόγευμα σε Κορμίστα, Ηλιοκώμη, Νέα Μπάφρα, Συμβολή και Πρώτη.