«Η επόμενη κάλπη είναι άδεια. Ξεκινάμε από την αρχή τη μάχη για μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τους πολίτες δεν τους αφορούν οι κοκορομαχίες για το ποιος θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Τους αφορά τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στη χώρα», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, στον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο. «Ακούγοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιέμαι αν κατάλαβαν όλοι στην Κουμουνδούρου τι συνέβη την περασμένη Κυριακή. Στο πολιτικό τοπίο κυριαρχεί μία νέα πραγματικότητα. Η χώρα φεύγει οριστικώς από την περίοδο του λαϊκισμού και των εύκολων υποσχέσεων. Η αρχή έγινε το 2019 με τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την κάλπη της περασμένης Κυριακής, επιβεβαιώνεται ότι η χώρα ξαναμπαίνει στην κανονικότητα. Οι πολίτες ψήφισαν τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν κοστολογημένο και σαφές πρόγραμμα. Αντιστοίχως, απέρριψαν κάθε πολιτική δύναμη που μιλούσε με γενικότητες και αοριστίες», τόνισε. «Συμπερασματικά, οι πολίτες επέλεξαν τα πολιτικά κόμματα που απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, απέρριψαν την απλή αναλογική και έδειξαν το δρόμο για μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς κομματικά παζάρια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για αλαζονεία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας μετριοπαθής ηγέτης που πάντα αναζητεί συναινέσεις. Η τοποθέτησή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος ήταν ξεκάθαρη. Όπως αναζητούσαμε συναινέσεις πριν, έτσι θα αναζητήσουμε και για την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος».

https://www.youtube.com/watch?v=0eKWu7vOjm0