Πολιτική αντιπαράθεση για την ανέγερση του φράχτη στον Έβρο και τα ψευδή δημοσιεύματα που αναπαρήγαγε η αξιωματική αντιπολίτευση για τον δήθεν θάνατο μικρού παιδιού τον Αύγουστο είχε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Βουλευτής Σερρών ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου με τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Θεοχαρόπουλο.

 

Ο Σερραίος βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται το μεταναστευτικό με τρόπο αυστηρό αλλά δίκαιο, διατηρώντας την ισορροπία ανάμεσα στη θωράκιση της χώρας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. «Η χώρα πράττει ορθά και δίνει καταφύγιο σε όποιον κατατρεγμένο άνθρωπο το δικαιούται. Όμως, ταυτόχρονα, οφείλει να προστατεύει τα σύνορά της. Καθώς πλησιάζει η ώρα των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ευθέως και ξεκάθαρα στον κόσμο ότι διαφωνεί με τη λογική του φράχτη στον Έβρο και ότι επιθυμεί μια Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι». Για να γνωρίζουν οι πολίτες τι θα ψηφίσουν», τόνισε ο Σερραίος βουλευτής, εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για τη ρητορική της.

 

Στην συνέχεια, ο κ. Χατζηβασιλείου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την υιοθέτηση fake news, τα οποία έβλαψαν άδικα τους Έλληνες και την ίδια τη χώρα. «Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Υιοθετήσατε άκριτα ένα ψευδές δημοσίευμα αναφορικά με τον δήθεν θάνατο ενός μικρού παιδιού στον Έβρο, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ. Στην προσπάθειά σας να επιτεθείτε στην κυβέρνηση, τελικά επιτεθήκατε στην ίδια τη χώρα. Διασύρατε την Ελλάδα διεθνώς. Και τώρα δεν έχετε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες. Βρειτε το θάρρος να πείτε ότι σφάλατε».

 

Τέλος, αναφορικά με ζητήματα οικονομικής πολιτικής, ο κ. Χατζηβασιλείου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παραδεχτούν τις ωφέλιμες πολιτικές πρωτοβουλίες της σημερινής κυβέρνησης. «Να παραδεχτούμε ότι σήμερα στη χώρα υπάρχουν επιτέλους αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν γινόταν τίποτα. Σήμερα, 8% με 10% των περιπτώσεων ελέγχου οδηγούν σε «καμπάνα». Οι μηχανισμοί ελέγχου κυνηγούν τις πρακτικές αισχροκέρδειας. Παράλληλα, αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει, ότι παρά τις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις, μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα όρθια. Κρατήσαμε τη δέσμευσή μας για μείωση φόρων και εισφορών. Έχουμε σταθεροποιήσει τον πληθωρισμό κάτω από το μέσο όρο των υπολοίπων κρατών της Ε.Ε. και με οριζόντια μέτρα δεν αφήνουμε κανέναν πολίτη πίσω. Έχει αυξηθεί δύο φορές ο κατώτατος μισθός και σχεδιάζουμε τρίτη αύξηση τον Απρίλιο, ενώ το καλάθι του νοικοκυριού μειώνει ή σταθεροποιεί τις τιμές πολλών αγαθών. Ναι, οι πολίτες δυσκολεύονται εξαιτίας της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει τη μεσαία τάξη στην πράξη», ανέφερε ο βουλευτής.