Στο Ρότερνταμ βρίσκεται ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου, εξελέγη ο νέος Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση που ταλαιπωρεί τους λαούς τη Ευρώπης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε το βράδυ της Τρίτης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έλαβε μέρος σε συζήτηση με θέμα την προάσπιση της δημοκρατίας, μαζί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Γόπκε Χέκστρα.

Ο κ. Χατζηβασιλείου συμμετείχε στις διμερείς συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Μάια Σάντου, τον Πρωθυπουργό του Μαρόκου Αζίζ Ακανούς και τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Αλμπέρτο Φεϊχό.